Bilinmesi Gereken Sanat Eserleri!

7 | ÇIĞLIK
the-scream
NATIONAL GALLERY, OSLO
Bu Edward Munch’ın dışavurumcu serisinin bir parçasıdır. Arka planda Norveç’den bir manzara vardır. Ve tablo, modern hayatın ızdıraplarını sembolize eden çığlık atan bir figürü tasvir eder. 1893-1910 arasında yapılmış dört versiyon vardır. Bunlardan ikisi, Oslo Ulusal Galerisi’nde , diğeri de aynı şehirdeki Munch Müzesi’nde sergilenmektedir. Dördüncüsü, 2012’de yaklaşık 120 milyon dolara satıldı. 1893 tarihli en eski versiyon Ulusal Galeri’de, ve 1994’de çalınmıştı fakat birkaç ay sonra ortaya çıkarıldı. Diğer bir versiyon da 2004’de Munch Müzesi’nden çalınmış ve 2006’da geri alınmıştı.   

8 | YILDIZLI GECE
starry-night
MUSEUM OF MODERN ART, NEW YORK
Van Gogh’un en ünlü resmi, Saint-Rémy köyünü tasvir eder ve sanatçının en muhteşem şaheseri kabul edilir. Manzara, bir akıl hastanesi’nin camından dış çevrenin görünümünü betimler. Ve 1889’da sanatçı bu görüntüyü hafızasından resmetmiştir. 1941’den bu yana New York’da.  

9 | VENÜS’ÜN DOĞUŞU
birth-of-venus
UFFIZI GALLERY, FLORANSA
Botticelli tarafından 1485-1487 arasında yapılan tablo, tanrıça venüs’ün denizden doğuşunu tasvir eder. Kimse ilk olarak nerede sergilendiğini bilmiyor fakat, Floransalı Medici ailesi tarafından yaptırılmıştır. Bütün zamanların en çok repredüksyonu üretilen eseri olmuştur.

10 | MILO VENUSÜ
venus-de-milo
LOUVRE MUZESİ, PARIS
Bu heykel 2100 yıldan fazla zaman ayakta kaldı; orijinal kolları haricinde. MÖ 100-130 yılları arasında yapıldığı düşünülen heykel, Afrodit (Romalılar için Venüs) ‘i Yunanlı aşk ve güzellik tanrıçasını tasvirler. Mermerden yapılan heykel, gerçek boyutlardan oldukça büyüktür ve en ünlü antik Yunan heykellerinden biridir. 1820’de Yunanistan’ın Milos adasında bir çiftçinin tarlasında bulunmuş ve Fransa tarafından almıştır.

You Might Also Like

0 yorum