Bilinmesi Gereken Sanat Eserleri!

4 | DAVUT
david
ACCADEMIA GALLERY, FLORANSA
Bu muhtemelen, Rönesans heykel sanatının en muhteşem şaheseridir. Michelangelo bu heykeli 1501-1504 yılları arasında yaratmıştır. Heykel, İncil’den bir kahraman olan Davut’un çıplak vücudunu gösterir. 5.17 metre boyundaki heykel önceleri şehrin ana meydanlarından birinde sergileniyordu ancak Accademia Galeri eserin zarar görmekten korunması için taşınmasına önayak oldu. Eski yerinde şu an bir kopyası bulunuyor.
5 | PİETÀ
pieta
AZİZ PETER’S BAZİLİKASI ROMA
Michelangelo, 1500 yılında Bakire Meryem’in İsa’yı kucağında tuttuğu bu gerçek boyutlu eseri Roma’daki Aziz. Peter Bazikilası’nda sunduğunda sadece 25 yaşındaydı. Sanatçının diğer heykeltraşların ulaşamadığı, ölü İsa’ya dair  bu gerçekçi yorumu, genç bir delikanlıyken ölü bedenleri incelemiş olmasıyla açıklanabilir. Bir diğer dikkat çekici ayrıntı da, tek bir mermer blokundan oyulmuş olmasıdır.
6 | GUERNİCA
guernica
REINA SOFIA MÜZESİ, MADRİD
Picasso’nun 1937 tarihli en ünlü eseri, savaşın trajedisini bir Bask şehri olan Guernica’nın Almanlar tarafından bombalanmasına dikkat çekerek gözler önüne serer. Üç metreden uzun büyük bir kanvas üzerine yapılmıştır.

You Might Also Like

0 yorum