Bilinmesi Gereken Sanat Eserleri!

1 | MONA LİSA
mona-lisa
LOUVRE MÜZESİ, PARIS
Bu şaheserlerin şaheseri, bütün resimler arasında en ünlü, en çok tartışılmış ve en esrarengiz olanı. Bu, adının Lisa Gherardini olduğu söylenen bir kadının portresi, Leonardo da Vinci tarafından 1503 ve 1506 yılları arasında yapıldı. 1797’den beri, -1911’de çalındığı ve 1913’de Louvre Müzesi’ne iade edildiği 2 yıl hariç- Paris’te kalıcı olarak sergileniyor. Bu gülümseme tasviri o zamandan beri dünyanın hayal gücünü de ele geçirdi. 
2 | SON AKŞAM YEMEĞİ
last-supper
SANTA MARIA DELLE GRAZIE MANASTIRI, MİLAN
Da Vinci’nin diğer şaheseri, İncil’in en ünlü sahnelerinden birini tasvir eder. Diğer birçok muhteşem eserin aksine bir müzede değil, fakat Milan’daki bir manastarın duvarını süslüyor. Sınırlı sayıda ziyaretçinin görmesine izin verilen eser, 1494-1498 yılları arasında yapılan freskte, İsa ile görülen 12 havariden birinin aslında Magdalalı Meryem olduğu söylentiler arasındadır. Bu spekülasyonlar, Dan Brown’un “Da Vinci Şifresi“ adlı kitabında geniş yer tutmuştur.
3 | SISTINE ŞAPELİ ADEM’İN YARATILIŞI
sistine-chapel
PAPALIK SARAYI, VATİKAN ŞEHRİ
Dünyanın en ünlü freskosu, Vatikan Müzesi’ndeki Sistine Şapeli’nin duvarlarını süsler. Michelangelo’nun Eski Ahit’deki Tanrı’nın Adem’i yaratma sahnesini resmetmesi dört yıl sürmüştür. Ellerinin birbirine dokunduğu ikonik görüntünün sayısız reprodüksiyonu yapılmıştır.

You Might Also Like

0 yorum